Ndërlidhjet

BRUKSEL


Donatorët ndërkombëtarë në Konferencën e Brukselit premtuan 307 milion euro për rimëkëmbjen ekonomike, rindërtimin dhe reformat në Maqedoni, pas konfliktit të vitit të kaluar,duke tejkaluar shumën që pritej.
Komisioni Evropian tha më parë se i jep Maqedonisë 104 milion euro ndihmë buxhetore dhe për rindërtim.
Gjermania tha veçmas se ofron 73.4 milion euro për Maqedoninë, në një periudhë dyvjeçare.

Ndërkaq, Grupi Ndërkombëtar për Krizat me një komunikatë nga Brukseli ka kërkuar të caktohet edhe një këshilltar anti-korrupsion që do të mbikëqyrte shpenzimin e fondeve.
XS
SM
MD
LG