Ndërlidhjet

JERUSALEM-GAZA


Trupat izraelite kanë ndërmarrë inkursione të reja në Bregun Perëndimor dhe në Brezin e Gazës e gjatë konfrontimeve janë vrare tre ushtarë izraelitë dhe katër palestinezë, prej të cilëve tre policë.
Ndërkohë që pritet arritja e të deleguarit amerikan për paqë,Anthony Zinni,Autoriteti palestinez tha se nuk do të vazhdojë bisedime paqësore derisa armata izraelite të përfundojë ofenzivën në territoret palestineze.
Zyrtarët izraelitë thanë se mirpresin bisedimet për paqë, duke shtuar se operacionet ushtarake ndërmirren në vetëmbrojtje, sepse ballfaqohen me sulme terroriste nga palestinezë.
Presidenti i Shteteve të Bashkuara u ka bërë thirrje të dyve, izraelitëve dhe palestinezëve që të punojnë për krijimin e kushteve për zgjidhje të mundëshme.
XS
SM
MD
LG