Ndërlidhjet

BRUKSEL


Komisioni i Bashkimit Evropian e përshëndeti Marrëveshjen e ndërmejtësuar nga BE-ja në Beograd, për bashkësinë e re shtetërore “Serbia dhe Mali i Zi” si “lajm të mirë për Evropën dhe ardhmërinë e Ballkanit Perëndimor në rrugën për në Bashkimin Evropian”dhe “si hap të madh përpara në sigurimin e stabilitetit në mbarë rajonin”.
Marrëveshjen e përshëndetën edhe Sllovenia, Kroacia, Maqedonia dhe entiteti i serbëve të Bosnjës si shenjë stabiliteti në rajon.
XS
SM
MD
LG