Ndërlidhjet

GJENEVË


Zëvendës ministri i Jashtëm Izraelit, Michael Melchior, në sesionin vjetor në Gjenevë akuzoi Komisionin e Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e Njeriut për “qëndrim të njëanshëm kundër Izraelit” në konfliktin e tij me palestinezët, “të diktuar nga agjenda politike”.
Izraeli vazhdimisht ka qenë përmendur dhe dënuar nga ky Komision për shkelje të të drejtave të njeriut në tokat arabe që i ka okupuar në vitin 1967.
Diplomati Melchior tha se ky kriticizëm ka shkatërruar besimin midis Izraelit dhe Komisionit, dhe ka deprivuar vendin e tij nga mundësia për tu angazhuar në dialog të hapët që eventualisht do të ndihmonte për avancimin e të drejtave të njeriut në rajon.
XS
SM
MD
LG