Ndërlidhjet

PRAGË


Sekretari i përgjithshëm i NATO-s, George Robertson thotë se Aleanca duhet të zgjerohet nëse Evropa duhet të tejkalojë ndasitë e saja të Luftës së Ftohtë, kurse samiti i nëntorit në Pragë do të jetë moment përcaktues.
Mirpo, gjatë vizitës parapërgatitore në Pragë, Robertson tha se “vetëm vendet, të cilat janë të përkushtuara demokracisë do të mund t’i bashkohen një Aleance të vendeve të lira dhe demokratike”.
Shqipëria, Bullgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Maqedonia, Rumania, Sllovakia dhe Sllovenia, shpresojnë të ftohen t’i bashkohen aleancës këte vit.
XS
SM
MD
LG