Ndërlidhjet

GJENEVË


Raportuesi special i Kombeve të Bashkuara për të drejtat e njeriut në Afganistan, Kamal Hossain tha në sesionin vjetor të Komisionit të OKB-së për të drejtat e njeriut në Gjenevë se Kabuli duhet të ndëshkojë ata që kanë bërë mizori gjatë decenieve, ose të formojë një komision të së vërtetës për arritjen e pajtimit kombëtar.
Kamal Hossain tha se detyrë parësore për qeverinë kalimtare të Afganistanit është formimi i forcës policore dhe gjyqësisë së pavarur për të zëvendësuar “pushtetin e kobures me pushtetin e ligjit”.
XS
SM
MD
LG