Ndërlidhjet

MOSKË


Udhëheqësi i delegacionit të Këshillit Evropian, Frank Judd, gjatë vizitës në Moskë ka thënë se Rusia nuk mund të arrijë zgjidhje për republikën kryengritëse të Çeçenisë pa marrë në konsideratë presidentin separatist Asllan Maskadov.
Mirpo, omduspersoni i Rusisë për të drejtat e njeriut në Çeçeni, Vladimir Kalamanov ka thënë se çeçenët e rëndomtë nuk mbështesin Maskadovin dhe duan që Rusia të bëjë rendin dhe ligjin.
Frank Judd ka thënë gjithashtu se në Çeçeni nuk ka patur ndonjë përparim në fushën e të drejtave të njeriut.
XS
SM
MD
LG