Ndërlidhjet

PEKIN


Grupi për të drejtat e njeriut, Amnesty International thotë se Kina ka rritur reprsionin kundër minoritetit mysliman në rajonin Xinjiang nën justifikimin e luftës globale kundër terrorizmit.
Amnesty thotë se pjsetarë të komunitetit etnik Uighur të atij rajoni janë etiketuar si separatistë dhe terroristë dhe trajtohen në mënyrë brutale.
Amnesty International ka bërë thirrje në sesionin vjetor të Komisionit të Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e Njeriut në Gjenevë që ta shtrojë çështjen me autoritetet e Kinës.
XS
SM
MD
LG