Ndërlidhjet

HAGË


Në procesin gjyqësor kundët Sllobodan Millosheviqit në Tribunalin e Hagës do të paraqitet edhe raporti i ekspertëve ndërkombëtarë për shkatërrimet e qëllimta të tashëgimisë kulturore-historike në Kosovë gjatë viteve 1998-99.
Në raportin e përgaditur nga eksperti nga Harvardi, Andras Riedelmayer dhe koordinatori për trashëgiminë kulturtore pranë UNMIK-ut, andrew Hersser thuhet se cak kryesor i sulmeve të qëllimta në Kosovë kanë qenë ndërtesat,objektet historike dhe fetare të shqiptarëve, dhe janë shkatërruar e dëmtuar rreth 250 xhami.
XS
SM
MD
LG