Ndërlidhjet

MONTEREJ/MEKSIKË


Samiti i Kombeve të Bashkuara në Meksikë për finansimin e zhvillimit përfundon sonte punimet me miratimin e një dokumenti që bën thirrje për angazhime më të mëdha për zbutjen e varfërisë globale dhe partneritet midis vendeve të pasura dhe të varfëra për arritjen e një rritje të qëndrueshme ekonomike.
Ditën e fundit të samitit foli president George Bush, i cili riafirmoi zotimet e Shteteve të Bashkuara për të ndihmuar botën në zhvillim që të dal nga varfëria, por tha se çdo rritje e ndihmës duhet të ndërlidhet me reformat politike, juridike dhe ekonomike.
XS
SM
MD
LG