Ndërlidhjet

MERDARË


Autoritetet Jugosllave u dërëzuan në Merdarë trupave të NATO-s dhe zyrtarëve të UNMIK-ut, grupin prej 146 shqiptarëve të Kosovës që mbaheshin në burgjet e Serbisë.
Në Prishtinë,shefi i UNMIK-ut,Michael Steiner tha se “kthimi i të burgosurve në Kosovë e afron nga mbyllja kaptinën e dhimbëshme të luftës”.
Shtetet e Bashkuara e kishin bërë lirimin e të burgosurve shqiptarë një nga disa kushtet që duhej të përmbushë RFJ për vazhdimin eventual të ndihmës finansiare Amerikane për Beogradin.
XS
SM
MD
LG