Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Diplomati Amerikan pran Kombeve të Bashkuara, James Cunningham, ka thënë në Këshillin e Sigurimit se Shtetet e Bashkuara nuk shohin nevojë për zgjerimin e pranisë së paqëruajtësve ndërkomëtarë përtej kryeqytetit të Afganistanit dhe rrethinës së tij.
Ambasadori ka thënë se forcat speciale amerikane dhe ekipet për çështje civile po punojnë për të ndihmuar komandantët lokalë afganë që të merren me çshtjet konfliktuoze dhe këto përpjekje po japin rezultate pozitive.
Ai tha se Shtetet e Bashkuara dhe partnerët tjerë ndërkombëtarë gjatë javëve të ardhëshme do të fillojnë me trajnimin e armatës kombëtare afgane.
XS
SM
MD
LG