Ndërlidhjet

BEJRUT


Trashëgimtari i Fronit Saudit, princi Abdullah propozoi në samitin e Bejrutit që shtetet arabe ti ofrojnë Izraelit “lidhje normale” në shkëmbim të tërheqies së Izraelit nga të gjitha tokat e okupuara arbe, njohjen e një shteti palestinez me Jerusalemin lindor si kryeqytet dhe të drejtën e refigjatëve palestinezë për kthim në atdheun e vetë.
Princi Abdullah kërkoi nga samiti i Ligës Arabe ti paraqesë propozimin Këshillit të Sigurimit “si projekt të qartë dhe kolektiv arab”.
Në samit nuk merr pjesë presidenti i Egjiptit, mbreti i Jordanit dhe lideri palestinez Yasser Arafat, i cili kishte planifikuar ti drejtohet samitit në linjë televizive nga Ramallahu.
XS
SM
MD
LG