Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Ekipi i Programit për Ambientin i Kombeve të Bashkuara thotë se ka gjetur nivel të ulët, por mjaftë të gjërë të kontaminimit me uranium të varfëruar në Jugosllavi nga predhat që ishin përdorur gjatë bombardimeve të NATO-s dhe ka rekomanduar kujdes nga kontaminimi i ujrave nëntokësore.
Shefi i ekipit, Pekka Haavisto tha se pes lokacione në jug të Serbisë dhe në Mal të Zi përmbajnë kontaminim të nivelit të ulët të uaraniumit të varfëruar, duke shtuar se kjo nuk paraqet kërcënim të drejtëpërdrejtë ndaj shëndetit të njeriut.
Ai ka tërhequr vërejtjen se çfarëdo lëvizje e dheut nga ato lokacione mundë të rrezikojë lirimin e thërrmive të kontaminuara.
Ato lokacione janë rrethuar, kurse dekontaminimi tashmë ka filluar.
XS
SM
MD
LG