Ndërlidhjet

MOSKË


Përfaqësuesi diplomatik i kryengritësve çeçenë, Iljaz Ahmadov, u ka bërë thirrje Kombeve të Bashkuara të formojnë një tribunal ndërkombëtar që të hetojë krimet e forcave ruse në Çeçeni, të ngjashëm me atë për Krime Lufte në ish-Jugosllavi.
Organizata ndërkombëtare për të drejtat e njeriut, i kanë akuzuar trupat ruse për tortura, ekzekutime masive dhe abuzime të tjera.
XS
SM
MD
LG