Ndërlidhjet

ATHINË


Greqia do të reduktojë forcën e sajë ushtarake në 130 mijë nga 160 mijë trupat e personeli i tashëm në “favor të mobilitetit më të madh të armatës dhe më shum ushtarëve vullnetarë”, deklaroi kryeministri, Costas Simitis.
Reduktimi do të përfshijë mbylljen e mjaftë bazave ushtarake përgjatë kufirit të Greqisë me Shqipërinë ,Bullgarinë dhe Maqedoninë, por nuk do të reduktohen forcat greke përgjatë kufirit me Turqinë apo në ishujt e Detit Egje, afër bregdetit turk.
XS
SM
MD
LG