Ndërlidhjet

BEOGRAD


Presidenti Vojisllav Koshtunica ka deklaruar se bashkëpunimi i Jugosllavisë me Tribunalin e Kombeve të Bashkuara për krime lufte është “obligim ndërkombëtar”. Mirëpo, ai ka theksuar se “bashkëpunimi duhet të zhvillohet në mënyrë të definuar ligjore dhe të civilizuar me qëllim të ruajtjes, të dinjitetit të shtetit dhe të akuzuarve, e jo për një grusht të pasigurtë dollarësh”.
Shtetet e Bashkuara do të vendosin gjatë javës nëse Jugosllavia ka përmbushur kushtet, përfshirë edhe bashkëpunimin me Gjykatën e Hagës, që të vazhdojë të marrë ndihmën finansiare amerikane.
XS
SM
MD
LG