Ndërlidhjet

KUALA LUMPUR


Organizata e Konferencës Islamike hapi konferencën treditëshe ministrore në kryeqytetin e Malajzisë me dënimin e aksioneve ushtarake izraelite dhe duke u orvatur të gjejë koncenzus për definimin e terrorizmit.
Kryeministri malajzias, Mahathir Mohamad tha se terrorizmi univerzalisht duhet kuptuar si agresion i drejtuar kundër civilëve, “pa marrë parasysh nëse sulmuesit veprojnë krye më veti apo me urdhërin e qeverive të tyre”.
Delegati palestinez, Farkuk al Kaddumi tha se okupimi izarelit i territoreve palestineze është shkak i sulmeve vetëvrasëse me bomba dhe e quajti ate okupim si formën më të lartë të terrorizmit.
XS
SM
MD
LG