Ndërlidhjet

KIEV


Misioni i vëzhguesve nga Këshilli i Evropës thotë se zgjedhjet e djeshme parlamanetare në Ukrainë ishin “plotësisht jo-kompetente”.
Udhëheqësja i misionit, Hanne Severinsen tha në Kiev se kolonat e njerëzve që prisnin të votojnë ishin të gjata dhe disa veç hoqën dorë nga vota, duke u përpjekur të arrijnë tek kutia e votimit.
Me 40 përqind të votave të numëruara në orët e mëngjezit, në krye të listës ndodhen bloku për Ukrainë të Bashkuar me 20,7 dhe Partia Komuniste me 20.27 përqind të votave.
XS
SM
MD
LG