Ndërlidhjet

UASHINGTON


Sekretari amerikan i Mbrojtjes ,Donald Rumsfeld akuzoi Iranin, Irakun dhe Sirinë për nxitje të dhunës në Lindje të Afërt me mbështetjen e sulmeve terroriste ndaj Izraelit.
Ramsfeld deklaroi se shetet sikurse Irani ,Iraku dhe Siria janë duke frymëzuar dhe finansuar kulturën e vrsjeve politike dhe bombardimeve vetëvrasëse në Lindje të Afërt.
Rumsfeld në mënyrë specifike akuzoi Iranin dhe Sirinë për kanalizimin e armëve në Liban për tu shfrytëzuar nga terroristë, kurse Irakun për ofrimin e pagesave prej 25 mijë dollarësh për familjet e bombarduesve vetëvrasës palestinezë.
“Terreoristët i kanë deklaruar luftë civilizimit”, tha sekretari amerikan i Mbrojtjes.
XS
SM
MD
LG