Ndërlidhjet

BAGRAM


Pas trajnimit gjashtë javësh nga forcat ndërkombëtare, u diplomuan 600 ushtarët e parë të armëatës së re të Afganistanit, që fillimisht do të shërbejnë si pjesë e gardës personale të kryeministrit Hamid Karzai.
Ndërkq, oficerti britanik Tony De Reya ka thënë se luftëtarët armik nga radhët e talibanëve dhe al Kaidasve po ri-grupohen dhe mund të ndryshojnë strategjinë në sulme të befasishme ose me bomba.
Në Bagram të Afganistanit arritën ndërkohë edhe 100 ushtarë tjerë britanik që tu bashkohen trupave të koalicionit të udhëhequr nga Shtetet e Bashkuara që i ndjekin luftëtarët e mbetur talibanë dhe al Kaidas.
XS
SM
MD
LG