Ndërlidhjet

BETLEHEM


Armata izraelite vazhdoi të zgjerojë kontrollin e sajë mbi territore palestineze me invadimin e qytetit Jenin në Bregun Perëndimor dhe vise për rreth, duke hasur në rrezistencën palestineze.
Izraeli e deklaroi Betlehemin, vendlindjen tradicionale të Krishtit, “zonë të mbyllur ushtarake”, e luftime shpërthyen rreth një kishe ku besohet se kërkuan strehim mbi 200 palestinezë.
Forcat Izraelite vazhdojnë të mbajnë të rrethuar selinë e Autoriteteit palestinez në Ramallah dhe Shtabin e sigurisë, brenda të cilit besohet se ndodhen numër i panjohur të vrarësh dhe plagosurish.
XS
SM
MD
LG