Ndërlidhjet

BOGRAD


Shefi i UNMIK-ut, Michael Steiner ka ofruar për serbët e Kosovës postin e koordinatorit ndërministror pran qeverisë së Kosovës për kthim të të hikurve dhe postin e këshilltarit të lartë në zyrën e tij, gjatë bisedimeve që kishte në Beograd.
“Kjo është ajo që mund të bëjë në kaudrin e Rezolutës 1244 të Këshillit të Sigurimit”, ka thënë Steiner pas bisedimeve me presidentin Jugosllav ,Vojisllav Koshtunica dhe kyreministrin e Serbisë, Zoran Xhinxhiq lidhur me pjesëmarrjen e serbëve të Kosovës në qeverinë e Kosovës.
Nuk dihet qëndrimi i zyrtarëve të Beogradit për ofertën e Steinerit, por në kumtesë thuhet se Vojisllav Koshtunica ka theksuar nevojën e fillimit të kthimit masiv të personave të shpërngulur nga Kosova.
XS
SM
MD
LG