Ndërlidhjet

MOSKË


Ministri rus i Mbrojtjes, Sergei Ivanov deklaroi se Rusia dhe Shtetet e Bashkuara nuk kanë dallime të pakapërcyeshme që do të pengonin ujdinë për armët bërthamore të harmonizohet me kohë për vizitën e ardhëshme të presidentit të Shteteve të Bashkuara ,George Bush, gjatë muajit maj në Moskë.
George Bush ka premtuar të reduktojë arsenalet e Shteteve të Bashkuara deri në nivelin midis 1.700 e 2.200 koka bërthamore strategjike, kurse Vlladimir Putin ka thënë se Rusia mund të reduktojë arsenalet e veta deri në nivelin prej 1.500 koka strategjike bërthamore.
XS
SM
MD
LG