Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Udhëheqësja e Programit Botëror për Ushqim
Catherine Bertini, e cila ndahet nga posti pas 10 vitesh, deklaroi në Këshillin e Sigurimit se uria masive është çrrënjosur, por se në botë egzistonë të ushqyerit e dobët dhe mungesa ushqimi ende mund të ndodhin në të ardhmen.
Mirpo, Bertini ka thënë se bota i ka dhënë fund urive masive sikurse ajo e mesviteve të 1980-ta, që mori miliona viktima në Etiopi.
Nën udhëheqjen e Catherin Bertinit, Programi Botëror për Ushqim filloi me këmbëngulje të deponojë ushqime për situata emergjente dhe apele për mbledhjen e mjeteve finansiare.
XS
SM
MD
LG