Ndërlidhjet

HAGË


Ish-zëvendës shefi i misionit verifikues të OSBE-së në Kosovë, gjenerali britanik Karol Drewienkiewicz deklaroi në gjykimin e Sllobodan Millosheviqit në Hagë se bashkëpunimi midis njësive të aramtës jugoslave dhe forcave policore në Kosovë “u bë më i ngushtë” kur gjenerali Dragoljub Ojdaniq u vu në kyre të shtatmadhorisë.
Ai përmendi shum rrefuzime që u kishin bërë autoritetet e Beogradit këkesave të këtij misioni që ishte dërguar në Kosovë për të mbikëqyrur armëpushimin e vitit 1998, të ndërmjetësuar nga Richard Holbooke.
XS
SM
MD
LG