Ndërlidhjet

NJU JORK


Me ratifikimin e Statusit nga vendi i 60-të, u hapë rruga për themelimin e Tribunalit të parë të përhershëm botëror për krimet e luftës, dhe hyrjen në fuqi, në 1 korrik.
Shumë vende dhe grupe për të drejtat e njeriut e kanë përshëndetur krijimin e Gjykatës Penale Ndërkombëtare si gurthemel për të drejtat e njeriut.
XS
SM
MD
LG