Ndërlidhjet

JERUSALEM


Kryeministri izraelit, Ariel Sharon ka kërkuar mbajtjen e një konference paqësore për Lindjen e Afërt të sponzoruar nga Shtetet e Bashkuara në një vend neutral në të cilën do të merrnin pjesë Izraeli, Palestinezët, Egjipti, Jordani, Maroko, Arabia Saudite dhe Vendet e Gjirit.
Zyrtarët e Shteteve të Bashkuara thanë se idea merret në konsideratë, kurse Yasser Arafat ka thënë se ëdhtë i gatshëm të pranojë propozimin e Izraelit, por vetëm nëse konferenca paqësore do të mbështetej nga preidenti George Bush.
XS
SM
MD
LG