Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Sekretari i përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Kofi Annan ka rrefuzuar kërkesën e Izraelit që të shtyhet shkuarja e misionit për gjetjen e fakteve për shkatërrimet në kampin e refugjatëve palestinezë në Xhenin dhe pretë që ekipi të jetë atje deri të shtunën.
Sidoqoftë, Annan ka thënë se ekipi mundë të zgjerohet që të përfshijë më shumë ekspertë ,nëse është e domosdoshme.
Izraeli kërkon që në ekip të ketë edhe ekspertë ushtarakë dhe kontra-terroristë dhe të hetohet edhe rrjeti terrorist palestinez që ishte aktiv në Xhenin.
Këshilli i Sigurimit njëherit i ka tërhequr vëmendjen Izraelit që të mos lëndohet lideri palestinez Yasser Arafat, të hiqet blokada e Shtabit të tij dhe ti lejohet qarkullimi i lirë.
XS
SM
MD
LG