Ndërlidhjet

STRASBUR


Bosnjë Hercegovina u bë anëtari i 44 i Këshillit të Evropës, që merret me të drejtat e njeriut, pushtein ligjor dhe demokracinë, pasi kryesuesi i presidencës tre anëtarëshe, Bezir Belkiq, nënshkroi Konventën Evropiane për të Drejtat e Njeriut dhe protokolin plotësues për shfuqizimin e dënimit me vdekje.
Kryetari i Këshillit, Walter Schwimmer, tha se anëtarësimi i Bosnjës është rezultat i përpjekjeve të përbashkëta të autoriteteve të saj dhe bashkësisë ndërkombëtare për krijimin e një vendi demokratik.
XS
SM
MD
LG