Ndërlidhjet

BRUKSEL


Zyrtarët e Bashkimit Evropian dhe Shteteve të Bashkuara theksuan në Bruksel rëndësinë e lidhjeve të mira e të vazhdueshme në të mirë të të dy palëve, sikurse edhe për pjesën tjetër të botës.
Komisioneri i Jashtëm i Bashkësisë, Kris Patten, pas bisedimeve me nënsekretarin amerikan të shtetit për çështje evropiane, Beth Jones tha se partneriteti midis Bashkimit Evropian dhe Shteteve të Bashkuara është i pazëvenësueshëm.
Diskutimet e sotme kryesisht prekën situatën në Lindje të Afërt, demokratizimin e rajonit, përpjekjet për rindërtrimin e Afganistanit dhe marrëdhënjet e Bashkimit Evropian me Iranin, Ukrainën dhe Kaukazin.
XS
SM
MD
LG