Ndërlidhjet

UASHINGTON


Në raportin e një komisioni qeveritar amerikan, konstatohet se është pothuaj e pamundur të bëhen ndërtesa aq të forta sa t’i rezistojnë atyre lloj dëmeve që shkatërruan kullat e Qendrës Botërore të Tregtisë më 11 shtator.
Raporti përfundimtar i publikuar sot, vë në pah tre shkaqe kryesore të shembjes së kullave binjake të Manhatanit: forcën e goditjes; nxehtësinë e çliruar nga lënda djegëse dhe nxehtësinë e shkaktuar nga djegia e materialeve që përmbanin godinat.
XS
SM
MD
LG