Ndërlidhjet

PRAGË


Shoqata për mbrojtjen e gazetarëve “Reporterët pa kufij” tha se vitin e kaluar 31 gazetarë e humbën jetën në krye të detyrës, kurse mbi 100 janë burgosur.
Grupi njoftoi se gazetarët gjithnjë e më shumë përballen me sulme, kërcënime dhe arrestime, e sidomos në vendet me regjime një partiake, si Kina, Siria dhe Iraku.
Në Manilë, Forumi Ndërkombëtar i Mediave u bëri thirrje qeverive të përmbahen nga kufizimi i të drejtave të gazetarëve në emër të sigurisë kombëtare dhe luftës kundër terrorizmit.
XS
SM
MD
LG