Ndërlidhjet

VILNUS


Në mbledhjen ministrore të Këshillit të Evropës në kryeqytetin e Lituanisë, 36 vende evropiane nënshkruan një amandament në Konventën Evropiane për të Drejtat e Njeriut dhe u zotuan të mos përdorin dënimin me vdekje as në kohë lufte ose kërcënim lufte, që lejohej deri tash me Konventën.
Sekretari i përgjithshëm i Këshillit të Evropës, Walter Schwimmer, tha se amandamenti mbulon 800 milion evropianë dhe mund të merret si “model global”.
XS
SM
MD
LG