Ndërlidhjet

PARIS


Në Francë mbahet rundi i dytë final i zgjedhjeve të bujshme për presidentin e republikës, në të cilin hyrën presidenti aktual konzervativ, Jacques Chirac dhe kandidati i të djashtës ekstreme, Jean-Marie Le Pen.
Gjasa më të mëdha për fitore ka Jacque Chirak, sepse votuesit e majtë dhe të djathtë formuan blokun për mbështetjen e tij.
Le Pen, i cili u kap për letrën kundër Bashkimit Evropian dhe imigracionit dhe premtoi se do të çrrënjosë korrupsionin po të fitojë, tha se do të ishte i pakënaqur po të merrte më pakë se 30 përqind të votave.
XS
SM
MD
LG