Ndërlidhjet

UASHINGTON


Shtetet e Bashkuara refuzuan edhe zyrtarisht sot çfarëdolloj detyrimi për të marrë pjesë në debatin për ngritjen e një Gjykate Ndërkombëtare për Krimet e Luftës. Marrëveshjen për krijimin e një Gjykate të Përhershme Ndërkombëtare e pati nëshkruar në vitin 2000 ish-presidenti Bill Klinton, por traktati as që kaloi në Senat, ku ka një frymë të përgjithshme kundërshtie ndaj tij. Senatorët druajnë se Gjykata mund të përdoret për persekutim me motive politike ndaj ushtrisë së Shteteve të Bashkuara dhe personelit ushtarak amerikan.
XS
SM
MD
LG