Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Asamblea e Kombeve të Bashkuara u mblodh në sesion emergjent që të marrë në konsideratë një projekt-rezolutë e cila dënon, “mizorit” iraelite, siç i quan , gjatë rrethimeve të qyteteve palestineze në Bregun Perëndimor.
Duke folur në sesionin emergjent, vëzhguesi palestinez në OKB, Al Kidwa tha: “Kriza serioze mbretërojnë në Palestinë dhe në Lindje të Afërt,e gjithashtu ka krizë edhe në sistemin ndërkomëtar të vendosur me Kartën e OKB-së dhe nuk jamë i sigurtë nëse e para çoi tek e dyta dhe e kundërta”.
Rezoluta kërkon të përgaditet një raport për ngjarjet e fundit në Bregun Perëndimor në bazë të informatave me të cilat disponohet.
XS
SM
MD
LG