Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Sot në Nju Jork fillon samiti tre-ditësh i fëmijëve të botës, që do të tubojë 3 mijë delegatë, 60 liderë botërorë dhe 400 fëmijë.
Bëhet e ditur se mbi 120 milionë fëmijë të botës nuk e ndjekin shkollimin, 10 milionë vdesin brenda vitit nga shkaqe që mund të parandalohen, kurse rreth 300 mijë luftojnë nëpër luftëra.
Asambleja e Përgjithshme e Fëmijëve do të përcaktojë prioritetet dhe qëllimet për 15 vitet e ardhshme.
XS
SM
MD
LG