Ndërlidhjet

BEOGRAD


Funksionarët më të lartë jugosllav e serbë kanë miratuar, siç e kanë quajtur “strategjinë e qëndrimit dhe kthimit të serbëve dhe joshqiptarëve në Kosovë” dhe i kanë dhënë mbështetjen e plotë Qendrës Koordinuese, në kyre me Nebojsha Çoviq, “si organit më të lartë shtetërorë” për zbatimin e politikës në Kosovë.
Në kumtesë thuhet se në mbledhjen e mbajtur mbrëmë në Beograd, është analizuar edhe situata në Mitrovicë dhe janë “mbështetur kërkesat e serbëve të atjeshëm” me qëllim të, siç thuhet, “zgjidhjes së statusit të Mitrovicës si qytet me komuna”, në bashkëpunim të plotë me bashkësinë ndërkombëtare.
XS
SM
MD
LG