Ndërlidhjet

HAGË


Në Gjykatën Penale të Hagës vazhdoi procesi kundër ish-presidentit jugosllav, Sllobodan Millosheviç, të akuzuar për gjenocid dhe krime në Kosovë.
Gjenerali britanik Xhon Drevjenkijeviç, ish zëvendës shef i misionit verifikues të OSBE-së në Kosovë, dëshmoi për masakrën e Reçakut.
“Misioni Verifikues nuk ka qënë i njohur me planet e policisë serbe në Reçak, vëzhguesit arritën në fshat pasi që dëgjuan të shtënat. Në Reçak pamë 45 kufoma të civilëve e jo të pjesëtarëve të UÇK-së” - tha Drevjenkjeviç, duke mohuar mundësinë që kufomat të ishin sjellë nga diku tjetër.
XS
SM
MD
LG