Ndërlidhjet

MOSKË


Gjashtë vendet e Këshillit të Sigurisë Kolektive të Komonveltit të Shteteve të Pavarura nga takimi në Moskë janë dakorduar të rrisin bashkëpunimin e sigurisë dhe të avancojnë statusin e grupit në organizatë rajonale.
Presidenti i Rusisë, Vlladimir Putin theksoi në mbledhje rëndësinë e adaptimit ndaj sprovave të reja të sigurisë. “Sot, kur situatuata gjeopolitike po ndryshon shpejtë detyra e jonë është qe të përforcojmë Traktatin dhe të adaptojmë mekanizmat e tij për tu marrë me sfidat e reja jo-tradicionale dhe kërcënimet me të cilat ballahaqohen të gjitha vendet tona”, tha Putin.
XS
SM
MD
LG