Ndërlidhjet

HAGË


Dy serbë të kërkuar për krime gjatë luftës në Kroaci nga fillimi i viteve të 1990, Millan Martiq dhe Mile Mrkshiq, iu dorëzuan sot vullnetaruisht Tribuanlit të Hagës dhe u vendosën në qendrën e arrestit të Gjykatës.
Pra se të largohet nga Beogradi, Martiq tha se shkon në Tribunalin e Hagës që të pastrojë emërin e tij.
“Shkojë në Hagë që të mbrojë të vërtetën lidhur me popullin tim të lënë pa të drejta, në pozitë të përbuzur për shtatë vite. Erdhi koha që të zbulohet e vërteta, që ta dijë gjithkush se çfarë i ka ndodhur popullit të Krajinës”, tha Martiq.
XS
SM
MD
LG