Ndërlidhjet

REJKJAVIK


Sekretari i përgjithshëm i NATO-s, George Robertson ka theskuar se Aleanca synon të përforcojë lidhjet e saja me vendet jo-anëtare nga Evropa, Kaukazi dhe Azia Qendrore në luftën kundër terrorizmit.
Robertson ka folur në mbledhjen e ministrave të Jashtëm nga 19 vendet anëtare të NATO-s, katër vendeve Evropiane që nuk janë anëtarë dhe ministave nga 23 vende tjera nga Evropa dhe Azia Qendrore nga Programi i Partneriteteit për Paqë.
Sekretari amerikan i shtetit, Colin Powell në takimin me ministrat e jashtëm nga nëntë kandidatët për në NATO dhe Kroacia u ka sugjeruar që të shfrytëzojnë me “mençuri” kohën deri në samitin e vjeshtës në Pragë, kur do të ftohen anëtarët për në Aleancë.
XS
SM
MD
LG