Ndërlidhjet

ANKARA


Presidentët e Turqisë, Rumanisë dhe Bullgarisë pas bisedimeve dy ditëshe kanë nësnshkruar një marrëveshje për zgjerimin e bashkëpunimit midis vendeve të tyre në fushat që shtrihen nga ndihma humantitare e gjer te lufta kundër terrorizmit.
Nga samiti në Turqi ata janë dakorduar të zgjerojnë përpjekjet e përbashkëta për vendosjen e stabilitetit në Ballkan, të luftojnë krimin e organizuar, si dhe “kërcënimin e ri të jashtëzakonshëm” të terrorizmit, siç e kanë quajtur.
Tre liderët e kanë mbështetur njëherit edhe zgjerimin e Bashkimit Evropian dhe të NATO-s në Evropën jug-lindore.
XS
SM
MD
LG