Ndërlidhjet

JERUSALEM


Donatorët ndërkombëtarë vlerësojnë se ofenziva e fundit ushtarake izraelite në Bregun Perëndimorë ka shkaktuar dëme në vlerë prej 361 milionë dollarë, pa përfshirë humbjet ekonomike.
Këto vlerësime janë bërë nga një grup donatorësh ndërkombëtarë, duke përfshirë Bankën Botërore, Bashkimin Evropian, USAID dhe qeveritë e disa vendeve.
Donatorët ndërkomëtarë kanë kanë sinjalizuar se do të ofrojnë së paku 150 milionë dollarë për riparimin e pronës.
Ndërkaq, raportohet se gjatë inkurzioneve të sotme të forcave izraelite u vranë dy palestinezë, një në Bregun perëndimor dhe tjetri në Brezin e Gazës.
XS
SM
MD
LG