Ndërlidhjet

LARNAKA/QIPRO


Sekretari i përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Kofi Anan pas bisedimeve me liderët e Qipros së ndarë, ka shfaqur besimin se me gjithë dallimet, bisedimet paqësore mundë të rrumbullaksohen deri në afatin e qershorit.
“Sinqerisht besojë se nëse liderët e Qipros përqëndrohen në çështjet kyçe dhe vënë në rend të parë interesin e popullit dhe po të jenë të vendosur që të bëjnë paqë, kjo mundë të arrihet gjatë këtij viti”, tha Kofi Annan i cili bisedoi me Rauf Denktash dhe Glafkos Cleridis.
Annan po përpiqet të shpëtojë negociatat paqësore dhe të hapë perspektivat për hyrjen e Qipros në Bashkimin Evropian.
XS
SM
MD
LG