Ndërlidhjet

BEOGRAD


Presidenti jugosllav, Vojisllav Koshtunica thotë se “do të ishte marri dhe papërgjegjësi që të pranohet të jesh i etiketuar si vend dhe komb gjeneocidial, që na i atribuon senatori amerikan, Josep Biden, në shkëmbim të, siç vlerësonë ai, transhesë së dytë të ndihmës amerikane”.
Kryetari i komitetit për marrëdhënje të jashtëme të Senatit amerikan, Joseph Biden ka thënë se qeveria e re jugosllave duhet të kërkojë falje për politikat gjenocidiale të para-ardhësve të saj në Kosovë, Bosnjë-hercegovinë dhe Kroaci.
Sidoqoftë, Koshtunica i ka deklaruar revistës NIN, se “kjo nuk do të thotë se Beogradi e nënçmon assistencën nga Shtetet e Bashkuara dhe qëndrimin e Uashingtonit ndaj pjesmarrjes jugosllave në organizatat finansiare”.
XS
SM
MD
LG