Ndërlidhjet

UASHINGTON


Kongresi i Shteteve të Bashkuara i ka kaluar presidentit George Bush ligjin që tumirë zgjerimin e NATO-s dhe autorizonë asistencën në fushën e sigurisë për shtatë vende që shpresojnë ti bashkohen aleancës ushtarake.
Senatori Joseph Biden, kryetar i komiteteit për marrëdhënje të jashtëme pran Senatit tha se ligji do të ndihmojë që NATO të zgjerojë zonën e stabilitetit në lindje dhe në jug të kontinentit.
Ligji do të autorizojë rreth 55 milionë dollarë në assistencë ushtarake për shtatë vende, Estoninë, Letoninë, Lituaninë, Sllovakinë, Slloveninë, Bullgarinë dhe Rumaninë, por nuk bën thirrje specifike për pranim të cilit do prej tyre në NATO.
XS
SM
MD
LG