Ndërlidhjet

HAGË


Forcat policore serbe në Kosovë me listë kishin regrutuar persona vendorë që të vrasin shqiptarë, të djegin bizneset dhe shtëpit e tyre gjatë luftës, tha dëshmitari me identitet të mbrojtur nga Ferizaj në procesin gjyqësor kundër Sllobodan Millosheviqit në Tribunalin e Hagës.
Dëshmitari ka thënë se listat e përpiluara nga zyrtarët e policisë me emërat e personave të shquar shqiptarë “për t,i likuiduar” u ishin dhënë kolaboracionistëve.
Atyre u ishte thënë gjithashtu që të duken si luftëtarë të UÇK-së dhe u ishin dhënë uniforma të UÇK-së, ka thënë dëshmitari para Tribunalit.
XS
SM
MD
LG