Ndërlidhjet

UASHINGTON


Shtetet e Bashkuara tumirin plotësisht hapin e zyrtarëve të Kombeve të Bashkuara për shpalljen të pavlefshme të Rezolutës së Kuvendit të Kosovës për Marrëveshjen kufitare midis Republikës Federale Jugosllave dhe Maqedonisë , tha Stejtdepartmenti amerikan.
Zëdhënësi Philip Reeker tha se “Marrëveshja mbetet” dhe se “nuk ka bazë legale për refuzimin e sajë nga Kuvendi i Kosovës”.
Në deklaratë thuhet se “Shtetet e Bashkuara u bëjnë thirrje të gjitha palëve që ti qasen implemetimit të Marrëveshjes në mënyrë korrekte dhe të plotë, duke përfshirë rehatimin e personave të prekur në rajonin kufitar”.
XS
SM
MD
LG